Kom deg ut - Aktiv Bedrift

Aktiv bedrift – Fem uker med humor, aktivitet og sunn konkurranse.

Aktivitet fremmer helse, øker trivsel og minsker sykefravær. Det har ikke minst de siste ukene før sommerferien vist i Aberia og Aurora Omsorg. Kampanjen “Kom deg ut”, med Bedriftsidrettens “Aktiv bedrift” som plattform – Digitale, bedriftsinterne kampanjer, har pågått i fem uker, der ansatte har dannet lag og registrert sin aktivitet.

Moderat aktivitet i hverdagen kan bidra til å forebygge sykdom, redusere sykefravær og styrke fysisk og psykisk helse. Aktiv bedrift er verktøy for sosial bærekraft i praksis.

Rivalisering med humor

Aurora Omsorg og morselskapet Aberia har avdelinger over hele landet.  Disse har konkurrert mot hverandre i uhøytidlige konkurranser, der små og store gavekort har vært ukespremier og totalpremie. Det har skapt morsomme effekter her og der.

I sør har to lag på samme avdeling gått litt lenger med å utfordre hverandre; Med de talende navnene “Gutta leder Sør” og “Jentene banker gutta fra Sør – til vi blør!” har disse lagene pushet og utfordret hverandre med en god porsjon humor. Jentene har til og med fått trykket opp t-skjorter med lagnavnet.

Jogging, dans, lek og trening

Der gutta starter dagen med jogging har jentene yoga i soloppgangen. Pausene på jobben går til treningsøkter ved pulten for gutta, mens jentene danser i lunsjen. Etter jobben har jentene egen PT som veileder dem i styrketrening, mens gutta tar leken til et nytt nivå med frisbee eller fotball i parken. Møtes de i kantina på jobb, er det aldri uten kjappe replikker, skryt, og utfordringer. Med et glimt i øyet, selvfølgelig.

Engasjement over hele landet

Selv om disse lagene har gjort en god jobb, er det mange andre som har stått på like mye, noen også mer. Men en ting er sikkert, den virkelige vinneren er arbeidsplassen som får glede av et mer aktivt og mer helsebringende miljø, lavere sykefravær og mye humor underveis disse ukene. Engasjementet viser at dette må gjøres oftere, og det vil det.

Her har folk gått tur med hunden, fjellturer, deltatt på dugnad, gjort hagearbeid, klatret, løpt i skog og ved vann og sjø, syklet, trent på treningssenter, danset, lekt og hatt det gøy i all slags vær – selv snø! Noen alene, mange sammen.

And the vinner is…

Lenge så det ut til at Aurora Omsorg avd. Gratangstoppen skulle gå av med seieren, men seieren og et gavekort på kr. 3.000,- gikk til Avdelingsledere Distrikt Øst – med Anette Thrana, Ann Kristin Skaugen, Anne-Lene Baastad og Anne Grethe Klæboe!

Vi gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *